Szervezet

Tisztségviselők:


A Tagozat Elnöksége:

Dr. Váró György elnök

Krizsán Józsefné elnökségi tag

Dancsecz Balázs elnökségi tag

Kapás Zsolt elnökségi tag

Kodolányi Gábor elnökségi tag

A tisztségviselők szakmai pályája:


Dr. Váró György

dr. Váró_2

A Bánki Donát Általános Gépipari Technikumban 1958-ban szerezett általános gépipari technikusi oklevelet. Két évig a Fővárosi Finommechanikai Vállalatnál dolgozott.
A Nehézipari Műszaki Egyetemet 1965-ben végezte el, gépgyártástechnológiai szakon. Az egyetem elvégzése után dolgozott technológusként a Ganz Műszer Műveknél. Érdeklődése középpontjába ekkor került a munkavédelem témaköre. A SZOT Munkavédelmi Tudományos Kutató Intézetnél, a KGM ISZSZI Ergonómiai és Biztonságtechnikai Osztályán, a Papíripari Kutató Intézetnél, az Ipari (Könnyűipari) Minisztériumban, a Papíripari Vállalatnál dolgoztott, különböző munkavédelmet érintő munkakörökben. 2006.évben történt nyugdíjazásáig az Országos Munkavédelmi Képző és Továbbképző Kft. ügyvezető igazgatója volt.
1968-ban munkavédelmi szakmérnöki oklevelet szereztem.
1980-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen védte meg a műszaki doktorátusi címet.
1970 óta igazságügyi munkavédelmi szakértő, 2002 óta OHSAS vezető auditor.
Jelenleg, mint címzetes egyetemi docens, két tantárgyat tanít az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán.
 

 

Krizsán Józsefné /Zsuzsa/

2

Vegyészmérnök, mérnöktanár, a Budapesti Műszaki Egyetem vegyészmérnöki Kar szerves és biológiai vegyipari szakán szerzett diplomát. Az Országos Munkavédelmi Képző és Továbbképző Intézetben a munkavédelmi szakmérnöki, a tűzvédelmi és a biztonságtechnikai menedzser képesítéseket szerezte meg, MEBIR vezető auditor. Dolgozott az Üvegipari Művek Orosházi Üveggyárában , a CHINOIN szerves analitikai laboratóriumában, majd 1990-ig az Ipari Szövetkezetek Országos Szövetsége munkatársa, azóta vállalkozó. A Magyar Mérnöki Kamara munkabiztonsági tagozatának elnökségi tagja, alapító tag. A Nemzeti Akkreditáló Testületben részt vesz az akkreditáló bizottság munkájában, az országos érdekegyeztetést ellátó Munkavédelmi Bizottságban pedig a munkáltatói oldal tagja.


Dancsecz Balázs

3

A Bánki Donát Műszaki Főiskola biztonságtechnikai mérnök szakán, munkavédelmi szakirányon szerzett diplomát, majd az Országos Munkavédelmi Képző- és Továbbképző Központ felsőfokú munkavédelmi szakmérnöki képzését végezte el, tűzvédelmi előadó, MEBIR vezető auditor, igazságügyi szakértő. 2007-ig a Munkavédelmi Kutatási Közalapítvány tudományos munkatársa, azóta vállalkozóként tevékenykedik, a Wesley János Főiskola óraadó tanára, 2005-től pedig az Országos Munkavédelmi Bizottság munkavállalói oldalának tagja. A Magyar Mérnök Kamara munkabiztonsági tagozata 2015-ben választotta elnökségi tagjának.

Kodolányi Gábor

4


1974-ben született, nős, egy óvodás kisfia van.
A technikum elvégzése után a Kandó Kálmán Műszaki főiskolán folytatta a tanulmányaimat, ahol 1999-ben villamosmérnökként végzett.
Munkavédelemmel 2001. óta folgalkozik, ezen belül főleg munkavédelmi megbízotti feladatok ellátásával, MEB Irányítási Rendszerek kiépítésével és auditálásával. Egyéb jogosultságok, speciális képesítések:
2004-től MEBIR vezető auditor
2009-től Munkabiztonsági szakértő
2011-től Nemzeti Akkreditáló Testület – MEBIR szakértő, minősítő, vezető minősítő
2012-től Igazságügyi szakértő

Kapás Zsolt

5


Kapás Zsolt okleveles gépészmérnökként végzett, de van marketinges, felsőfokú kereskedelmi, akkreditált változáskezelési tanácsadói (CHAMP) és munkavédelmi szakmérnök képesítése is.
1983 óta a DUNAFERR munkavállalója, különböző beosztásokban. Közel 15 éve munkahelyi egészséggel és biztonsággal foglalkozik. Az elmúlt néhány évben kiemelt szakterületei voltak a szabványalapú Munkahelyi Egészségvédelmi és Biztonság Irányítási Rendszerek (MEBIR) valamint a munkahelyi egészségfejlesztés. 1997 márciusa óta az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület elnöke, emellett az AXA Egészségpénztár Felügyelő Bizottságának tagja.